Este blog es solo un cuaderno de recetas interesantes, que descubro allá o aquí o que yo misma elaboro, y que...¿para qué guardarlo en un cajón? ¡es mejor compartirlo con todos vosotros!

jueves, 19 de septiembre de 2013

Si no prenen llet, on és el calci?


Contingut de calci (mg per 100 g)


Aliments vegetals
  • Algues: 470-1.400
  • Sèsam: 975
  • Melassa: 285
  • Soja en gra: 280
  • Ametlles: 254
  • Figues seques: 170
  • Bledes: 150
  • Cigrons: 149
  • Pa integral de blat: 100
Aliments animals
  • Formatge gruyère: 1.011
  • Sardina: 240
  • Llet d’ovella: 230
  • Besuc: 140
  • Rovell d’ou: 225
  • Llet de vaca: 125
  • Iogurt natural: 122
  • Formatge fresc: 61
  • Ou sencer: 55


Quants gots de llet han de prendre els xiquets  per rebre el calci que els cal? És la pregunta que es fa i es desfà en les converses entre pares. I el dubte assalta encara més quan a sobre no els agrada la llet. I ara què farem?
(del blog http://www.etselquemenges.cat/)

Per començar, és evident que necessitem calci. “És un mineral que no fabrica l’organisme i que hem d’ingerir per rebre el que ens cal”, explica Pedro Ródenas, metge naturista d’Integral Centre Mèdic i de Salut. “El calci va bé per a la fortalesa dels ossos, per a la transmissió nerviosa i per al to muscular”, continua explicant; de fet, sempre s’ha dit que si ens falta calci es nota perquè surten uns punts blancs a les ungles. “Jo no ho he llegit de manera confirmada en cap estudi, però sempre s’ha relacionat”. En aquest sentit, el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer confirma que “els punts blancs a les ungles indiquen mancança de calci o també falta de zinc”. Ara bé, si només n’hi ha en una ungla i prou, no és significatiu.
El màrqueting va aconseguir amb un èxit absolut relacionar el calci amb la llet, quan, en realitat, “la llet no és l’única font de calci, ni la millor opció per a la salut”, afirma rotundament el metge Pedro Ródenas. L’excés de lactis es relaciona amb problemes al·lèrgens (per la quantitat de components al·lèrgens que conté), autoimmunes i estímul del creixement tumoral. És així; el que passa és que els llibres de text infantils, els contes i una tradició que parteix de la pressió dels lobbies de la indústria làctica ho han sabut relacionar. “És la meva conclusió”, diu el metge.
Per acabar-ho d’arrodonir, Ródenas assegura que ingerir lactis i massa proteïnes animals i sucres refinats comporta una dieta acidificant, que deriva en acidesa a la sang. És llavors quan “el cos ha de neutralitzar l’acidesa i, per aconseguir-ho i tornar la sang amb el seu PH equilibrat, fabricarà substàncies tampons”. En aquest procés, “utilitza i consumeix calci del cos”. Conclusió: encara que la criatura prengui molts lactis, per culpa d’un excés de proteïna animal i de sucres refinats en la dieta, podria tenir dèficit de calci.
El dèficit de calci també es produeix per una manca d’activitat física i de vitamina D, que es fabrica amb el contacte amb el sol. “La vitamina D fixa el calci als ossos, i la incorporem bàsicament a través del sol, sobretot en climes com el nostre”. Una altra cosa és el que està passant avui dia, que cada cop més “hi ha més criatures i adults amb dèficit de vitamina D”. Als països del nord d’Europa sovint la població en pren amb complements vitamínics, ja que, amb el clima que tenen, no l’aconseguirien mai.
Així doncs, una dieta equilibrada i no acidificant assegura l’aportació de calci que les criatures necessiten. “El calci és un mineral que està molt present en la natura i no cal obtenir-lo d’un sol aliment”, diu Ródenas. La millor manera d’entendre-ho gràficament és amb un quadre resum que el metge naturista aporta sempre perquè les xifres resolen tots els dubtes. Tan sols un detall: “100 grams d’aliments com les algues, el sèsam, la soja, les ametlles, els cigrons… aporten una proporció important de calci, superior a 100 g de llet, però és clar que en un dia no menjarem els 100 grams de cop d’un d’aquest aliments, però si els combinem amb d’altres que també n’aporten, de calci no en faltarà”, conclou.
- See more at: http://www.etselquemenges.cat/fills/si-no-prenen-llet-on-es-el-calci-23848/#sthash.1ArvXa1V.dpuf

7 comentarios:

  1. Carmen, guapa, muchas gracias por tu blog y por toda esta interesante información. Espero haberme dado de alta correctamente, jejejej...

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Uppsss.....parce que me he repetido. Ah! y me ha gustado mucho la frase de Gandhi, es por lo mismo que nuestra mente y nuestro cuerpo no están separados....forman un todo indivisible. Cuando enfermamos algo está ocurriendo también en nuestra alma.
      Eric Rolf ha publicado su segundo libro sobre la medicina del alma para los que os pueda servir. Creo que se puede conseguir el libro electrónico, a ver si tengo por aquí el enlace... la página sí...


      http://www.ericrolf.com/inicio.htm

      Eliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  5. No había oído hablar nunca de Eric Olf.Voy a curiosear por su biografía y su obra!

    ResponderEliminar